Tips voor het huren van een auto in Griekenland

Een auto huren in Griekenland

Griekenland is voor veel Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Met name de zon maar ook de cultuur en Griekse keuken brengen elke jaar vele Nederlanders in verleiding. Het land telt iets meer dan 10 miljoen inwoners en de hoofdstad is Athene. De munteenheid is nog steeds de Euro. Het land wordt omringd door landen als Albanie, Macedonie, Bulgarije en Turkije. De meest populaire vakantie periode is van mei tot en met oktober.

Het land bestaat voor ongeveer 20% uit eilanden en dat is dan ook met name waar de meeste chartervluchten vanuit Nederland naar toe gaan. Transavia is een van de belangrijkste vervoerders. De grootste eilanden zijn Kreta, Euboea (Evia), Lesbos en Rodos. Transavia vliegt o.a. naar Chania en Heraklion (Kreta), Preveza (Lefkas), Zakynthos, Kalamata, Athene, Mykonos, en Santorini.

In alle bovenstaande bestemmingen bieden wij huurauto's aan, zowel op de luchthaven als op locaties in de vakantiedorpen zelf, zodat u ook op locatie een betaalbare en beschikbare huurauto vindt die u bij ons online kan boeken. We werken met gerenommeerde verhuurders als Budget, Hertz, Avis, Thrifty en Enterprise. Maar ook 'budget' aanbieders als Firefly hebben we in ons vergelijk en zijn bij ons veilig en transparant te boeken.

Let er in Griekenland goed op dat u een bewuste keuze maakt met betrekking tot het brandstofbeleid. Om discussies te vermeiden adviseren we om in ons overzicht te kiezen voor het vol = vol brandstofbeleid waarbij u de auto weer vol inlevert. Hiermee vermijdt u hoge kosten van de verhuurder voor het aftanken e.d. Ook de borg en eigen risico's kunnen tegenwoordig aan de hoge kant zijn. De gemiddelde prijs ligt tegenwoordig rond de 1000,-. Hou hier rekening mee met de ruimte op uw creditcard. Het doel van dit hoge eigen risico en borg is om u ter plekke extra verzekeringen te verkopen. Wees voorbereid! Kies eventueel voor een auto met restitutie eigen risico, hierbij heb je nog steeds die relatief hoge borg maar hoef je ter plekke geen extra verzekeringen meer af te nemen. Ook een lage leeftijd, kinderstoeltjes, huur van navigatie systemen, etc. kunnen voor hoge kosten zorgen.

Wees voorbereid en klik bij onze resultaten altijd op product informatie. Tot slot, en dat is onze eigen ervaring op Heraklion, kies niet per definitie de goedkoopste. Dat doet iedereen in de vergelijkingssites en de hele vlucht staat voor de zelfde balie van de autoverhuurder. De balie ernaast is leeg maar voor die paar tientjes meer bedenk je ter plekke dat je liever daar de auto had opgehaald. Met de computersystemen van de Grieken kunnen de wachttijden oplopen tot meer dan een uur.

Griekenland heeft veel Veerboten of Ferry's. Indien u met uw huurauto op een Ferry wil reizen is het belangrijk dat u checkt of dit is toegestaan in de algemene voorwaarden. Niet alle verhuurders in Griekenland staan toe dat de huurauto op de Ferry gaat, soms zijn de auto's dan niet verzekerd.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Namens het hele autohuurgriekenland.nl team wensen we u veel rijplezier op Griekenland!

AutohuurWereldwijd AutohuurGriekenland.nl is onderdeel van de AutohuurWereldwijd Groep. © American Express Master visa
klik hier voor ons cookiebeleid